2019. augusztus 12., hétfő

Marissa Meyer - Holdbéli Krónikák

Marissa Meyer - Cinder (Holdbéli Krónikák 1.)

Hamupipőke a kiborgok között

Százhuszonhat ​évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van… 

Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”. 

Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet.


Eredeti mű: Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer - Scarlet(Holdbéli Krónikák 2.)

Még a jövőben is óvakodj a farkastól…
Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.
Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.
Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…
Eredeti mű: Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer - Cress(Holdbéli Krónikák 3.)

(Rajongó Fordítás)


Marissa Meyer bestseller Holdbéli krónikák sorozatának harmadik könyvében Cinder és Thorne kapitány szökevények most már Scarlettel és Farkassal kiegészülve menekülnek, miközben az egész Föderáció és a Luna is őket keresi. Együtt arra készülnek, hogy letaszítsák Levana királynőt a trónról és megakadályozzák, hogy a hadseregével leigázza a Földet.
Minden reményüket Cressbe helyezik, a lányba, aki egy műholdon, teljes száműzetésben nőtt fel, és csak a holoképernyők jelentették a társaságot számára. Cress ugyan remek hackerré cseperedett, de sajnos kénytelen Levanának dolgozni, és épp most kapott utasításokat arra, hogy megtalálja Cindert és jóképű bűntársát, Thorne-t.
Mikor egy vakmerő mentési kísérlet rosszul sül el, a társaság elszakad egymástól. Cress végre szabad, de a szabadság ára magasabb, mint valaha képzelte. Mindeközben Levana királynő mindent megtesz annak érdekében, hogy semmi ne álljon a házasságkötése útjába Kaito császárral, különösen nem egy kiborg szerelőlány. Cress, Scarlet és Cinder nem tervezték megmenteni a világot, de úgy néz ki, ők jelentik az egyetlen reményt.


Eredeti mű: Marissa Meyer: Cress

 Marissa Meyer - Winter (Holdbéli Krónikák 4.)

(Rajongói Fordítás)

Luna népe csodálja Winter hercegnőt annak kegyelmessége és kedvessége miatt, valamint az arcán húzódó hegek ellenére is az a hír járja, hogy a szépsége még a mostohájáénál, Levana királynőénél is lélegzetelállítóbb.
Winter megveti a mostoháját, és tudja, hogy Levana nem helyeselné a gyermekkori barátja, Jacin, a jóképű palotaőr iránti érzelmeit. De Winter nem olyan gyenge, mint ahogyan azt Levana hiszi, a lány már évek óta folyamatosan ássa alá mostohája akaratát. Cinderrel, a kiborg szerelőlánnyal és annak szövetségeseivel karöltve Winternek talán elég hatalma van, hogy kirobbantson egy forradalmat, és megnyerje a háborút, ami már így is túlságosan régóta tombol.

Eredeti mű: Marissa Meyer: Winter


3 megjegyzés:

  1. Elolvastam a folytatást angolul... Fantasztikusan jó sorozat. Remélem valamikor valaki lefordítja a többi részt is, mert igazán megéri :)

    VálaszTörlés
  2. Nem igazán értem miért van feltüntetve a LETÖLTÉS lehetőség ha nincs is ilyen pdf… akkor már csak simán ismertető

    VálaszTörlés
  3. Nem lehet őket letölteni :/

    VálaszTörlés